nieuws

Onrust en organische vormen

Geen categorie

Ter gelegenheid van de Glaskunstbeurs presenteert Royal Leerdam Crystal in haar KristalWinkel de tentoonstelling Onrust en organische vormen. Deze expositie omvat de nieuwe collectie Contrasten van hoofdontwerper Siem van der Marel, evenals ontwerpen van Simone van Bakel en Menno Jonker.

Onrust en organische vormen

Sinds de viering van zijn veertigjarig jubileum bij Leerdam kampt Van der Marel met tegenstrijdige gevoelens; enerzijds voelt hij zich gekoesterd en gewaardeerd door het bedrijf waar hij zo lang voor heeft gewerkt, anderzijds verlangt hij naar vrijheid. Deze innerlijke onrust komt tot uiting in Contrasten. 

Van Bakel en Jonker kozen voor organische vormen: White Drop van Van Bakel is een wandobject in de vorm van een gestolde druppel en Jonker’s Pomona doet denken aan de wortel van een orchidee. De naam verwijst naar de Romeinse godin van tuin en vrucht. 

De Glaskunstbeurs vindt plaats op 8, 9 en 10 september, maar de tentoonstelling is tot en met 21 oktober te zien. 

www.royalleerdamcrystal.com

www.glaskunstbeurs.nl 

Reageer op dit artikel