nieuws

Koolhaas geselecteerd voor transformatie Haagse Binckhorst

Geen categorie

Rem Koolhaas is door de gemeente Den Haag uitgenodigd om de Haagse Binckhorst te revitaliseren. Het huidige bedrijventerrein met een molen, een begraafplaats, een haven en een kasteel, wordt getransformeerd in een bruisend woon-, werk- en recreatiegebied.

De plannen bestaan uit de bouw van 4500 à 5500 woningen, waarvan dertig procent sociale woningbouw en winkels, horeca en andere voorzieningen. De transformatie moet de werkgelegenheid in het gebied stimuleren. Op dit moment werken 1100 mensen op het honderd hectare grote terrein. Over twintig jaar moeten dat er drie- tot vierduizend zijn. 

Koolhaas en Den Haag zijn geen onbekenden van elkaar. Van zijn hand komt onder meer de tramtunnel en het gebouw van het Nederlands Dans Theater. Op dit moment is in Stroom een tentoonstelling over OMA (Office for Metropolitan Architecture) te zien. De tentoonstelling duurt tot en met 17 september.

www.oma.nl

Reageer op dit artikel