nieuws

Design en architectuur voor de luchtvaart

Geen categorie

Een belangrijke speler op het gebied van architectuur en vormgeving is de luchtvaartindustrie. Voor veel architecten en ontwerpers is het een eer om iets te ontwerpen voor deze bedrijfstak, van steward(essen)kleding tot bewegwijzering, van een terminal tot servies of bestek.

Design en architectuur voor de luchtvaart

De expositie Airworld in het Stedelijk Museum te Amsterdam wil een beeld geven van de ontwikkelingen die design en architectuur in de luchtvaart hebben doorgemaakt. De tentoonstelling is samengesteld door het Vitra Design Museum in Weil am Rhein. Het Stedelijk voegde affiches uit de eigen collectie toe en objecten die typerend zijn voor de Nederlandse situatie. 

Bekende ontwerpers, van wie in veel gevallen ook werk in de collectie van het Stedelijk Museum is opgenomen, zijn met hun ontwerpen vertegenwoordigd, bijvoorbeeld Charles & Ray Eames, Ross Lovegrove, Gerrit Rietveld en Eero Saarinen. Ook wordt er in de expositie stilgestaan bij Nederlandse vormgevers die een rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van design voor de luchtvaart. Zo wordt er aandacht besteed aan het bewegwijzeringssysteem van Benno Wissing en de inrichting van Kho Liang Ie die zij in de jaren zestig voor Schiphol ontwikkelden. 

www.stedelijk.nl

Reageer op dit artikel