nieuws

Consumentenregeling klaar voor gebruik

Geen categorie

De BNA heeft op verzoek van veel leden een korte toegankelijke en leesbare regeling gemaakt, toepasbaar voor kleinschalige opdrachten. De Consumentenregeling is een afspiegeling van DNR 2005. Per 1 september is de Consumentenregeling 2006 Rechtsverhouding consument architect, of kortweg CR 2006, operationeel.

Naast de zogenoemde ‘Algemene Voorwaarden’, die de rechtsverhouding tussen architect en opdrachtgever regelen, zijn er nog een aantal stukken ontwikkeld: 

  • Een taakbeschrijving. Net als in DNR 2005 zijn de werkzaamheden die door de architect kunnen worden verricht niet opgenomen in de regeling. Er is een aparte taakomschrijving gemaakt, waarin de betrokken partijen dienen aan te vinken welke werkzaamheden in het kader van de opdracht worden verricht.
  • Een modelovereenkomst consument-architect. Deze kan naar behoefte worden aangepast.
  • Een schema investeringskosten. Dit dient als leidraad voor het gesprek tussen de partijen over de kosten.
  • Een checklist. Deze is samengesteld voor de architect die met CR 2006 wil werken. Belangrijke aandachtspunten op deze lijst zijn de verplichte verzekering en het zorgvuldig opstellen van de opdracht. 

De CR 2006 en de bijbehorende documenten zijn te downloaden via www.bna.nl Voor BNA-leden zijn de stukken ook digitaal   beschikbaar op www.bna.nl/serviceonline

Reageer op dit artikel