nieuws

Bouw Russisch Entertainment Centrum door EEA Architects gestart

Geen categorie

De bouw van het handels- en entertainment centrum ‘Vershina’ van EEA Architects is gestart. Het 35.000 m2 tellende project van opdrachtgever SKU bevindt zich in de havenstad Surgut in de Khanty-Mansi regio in Siberië.

De centrale massa van het prijswinnende ontwerp wordt door transparante snedes in de gevel visueel gescheiden in krachtige volumes. Deze ‘lichtlijnen’ leiden daglicht naar binnen en laten ’s avonds kunstmatige lichtstralen naar buiten stralen. Refererend aan de lange en donkere winteravonden in Siberië, maakt het lichtspel het gebouw tot een stralende icoon temidden van de repetitieve woningbouw in de stad. 

Het hart van ‘Vershina’ wordt gevormd door een groot atrium dat alle verdiepingen met elkaar verbindt. Het centrum herbergt winkels, sportfaciliteiten, restaurants, bars en clubs. Naar verwachting wordt het in de zomer van 2008 geopend.

www.eea-architects.com

Reageer op dit artikel