nieuws

Betsky naar Cincinnati

Geen categorie

Aaron Betsky verlaat binnenkort het Nederlands Architectuurinstituut

Vandaag is bekend gemaakt, dat Aaron Betsky binnenkort het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) verlaat. Hij heeft het instituut vijf en een half jaar geleid. Later dit jaar treedt Betsky in dienst als directeur van het Cincinnati Art Museum, een van de oudste kunstmusea in de Verenigde Staten. Hij gaat er zich bezig houden met “de visuele cultuur in een breder veld”. 

Onder Betsky’s hoede maakte het NAi in de afgelopen vijf en een half jaar ongeveer tachtig tentoonstellingen. Hij initieerde reizende tentoonstellingen over enkele architecten van de Superdutch generatie, met wie Betsky zich bijzonder verbonden voelde. In 2005 werd het Open Maquettedepot van het NAi een feit en zag het eerste nummer van het Architectuurbulletin het licht, een tijdschrift met essays over de ontworpen omgeving, waarmee het NAi haar uitgeverstaak na het verdwijnen van Archis opnieuw gestalte probeerde te geven. Zijn meest recente wapenfeit is het opzetten van de eerste dependance van het NAi in Maastricht. Dit Architectuurinstituut wordt op 2 september a.s. geopend door minister Van der Hoeven van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op korte termijn gaat de Raad van Toezicht, onder voorzitterschap van Hans Andersson, op zoek naar een nieuwe directeur voor het NAi.

Reageer op dit artikel