nieuws

Watergolf als inspiratiebron

Geen categorie

Een omgeving toegewijd aan schoonheid, dat was het uitgangspunt van het Italiaanse architectenbureau Pongratz Perbellini bij het ontwerpen vande Hair en Wellness-kapsalon in het Italiaanse Verona.

Watergolf als inspiratiebron

Daarvoor gebruikten ze panelen van helderwit Corian in zachte, vloeiende, bijna vloeibare vormen. De golvende muren verdelen de ruimte van honderd vierkante meter in een entree, wachtkamer en koffiehoek en een afgeschermde hoek waar de styliste en visagiste klanten van advies kunnen voorzien. In de panelen zijn openingen aangebracht die kleine doorkijkjes bieden naar de andere delen vande salon. Hiermee wilden de architecten een soort doolhof creëren, waarin een ‘nu-zie-ik-je-wel, nu-niet’ spel kan worden gespeeld. 

Inspiratiebronnen voor Pongratz Perbellini waren stijlperiodes als barok en rococo, maar ook de vorm van menselijk haar: de beweging van lang los haar, vlechten, krullen en de zogenaamde ‘watergolf’. 

www.coduaq.nl

Reageer op dit artikel