nieuws

Project – Metrotunnel wordt onderdeel van De Chocoladefabriek

Geen categorie

De gemeente Amsterdam heeft een nooit gebruikte metrotunnel officieel overgedragen aan Maurits Rubinstein, initiatiefnemer van het attractiepark De Chocoladefabriek. De Chocoladefabriek heeft de beschikking over een momentaal pand aan de De Ruijterkade en een nieuw te bouwen fabriekshal die met de 180 meter lange tunnel wordt verbonden. In totaal ontstaat zo ongeveer 4000 vierkante meter bruikbare oppervlakte.

De tunnel ligt aan de rand van station Amsterdam Centraal. Oorspronkelijk werd hij gebouwd als onderdeel van de metrolijn naar IJburg, maar de tunnel is nooit in gebruik genomen. Bij het ontwerp en de uitwerking van het park krijgt De Chocoladefabriek steun van een team van BAM Utiliteitsbouw en Tebodin Engineers.

De Chocoladefabriek houdt een combinatie in van een museum en een attractiepark. Het idee is gebaseerd op de historie van de Nederlandse cacao- en chocoladeindustrie. De bouw zal naar verwachting volgend jaar beginnen. Volgens haalbaarheidsonderzoeken kunnen er jaarlijks ongeveer 350.000 bezoekers worden verwacht.

Reageer op dit artikel