nieuws

Project – Hoogste punt project Luycksterrein

Geen categorie

Het hoogste punt van de hofwoningen van het nieuwbouwproject ‘Luycksterrein’ in Amsterdam is op 29 juni bereikt. Ter gelegenheid daarvan, boden drie generaties Luycks een uit 1952 daterende gevelsteen afkomstig uit de oude mosterd- en zuurwarenfabriek, aan aan de kopers van woningen.

Project – Hoogste punt project Luycksterrein

De nieuwbouwwoningen zijn ontworpen door Architectenbureau Maccreanor Lavington uit Rotterdam. Het project bestaat uit drie gebouwen rond een verkeersvrij binnengebied, het ‘Luyckshofje’. In twee van de gebouwen komen dertien vrije sector koopwoningen met tuin, de zogenaamde hofwoningen. Evenwijdig aan de Wibautstraat wordt een appartementengebouw gerealiseerd met 26 vrije sector koopappartementen, elf vrije sector huurappartementen, 21 sociale huurappartementen, twee bedrijfsruimtes en 97 parkeerplaatsen. 

Het project is ontwikkeld door projectontwikkelaar De Principaal, Woningstichting De Key beheert de huurwoningen en de bedrijfsruimtes. De uitvoering is in handen van de bouwcombinatie Ursem – Bot. Naar verwachting wordt het Luycksterrein voor de zomer van 2007 opgeleverd. 

www.luycksterrein.nl

Reageer op dit artikel