nieuws

Personalia – Derde vestiging voor Kristal

Geen categorie

Per 1 juli is Convide, de vastgoedontwikkelingsafdeling van Woonbron, ondergebracht bij Projectontwikkelaar Kristal. Kristal werkte al voor de vestigingen Delft en Dordrecht van Woonbron, maar voor haar toekomstige gebieds- en vastgoedontwikkeling heeft de Woningcorporatie gekozen voor een volledige aansluiting bij Kristal.

Er wordt een ontwikkelingsbedrijf Woonbron Kristal bv opgericht, waar de nieuwbouwprojecten in worden ondergebracht. Naast de vestigingen in Amsterdam en in Rijswijk komt er een derde vestiging van Kristal in Barendrecht, de huidige locatie van Convide.

Woonbron is een grote corporatie met een bezit van ongeveer 50.000 woningen in Rotterdam, Delft, Dordrecht en Spijkenisse. De komende jaren investeert de corporatie ¤ 1,5 miljard euro in nieuwbouw en herstructurering in onder meer Hoogvliet, IJsselmonde, Heyplaat, Nesselande en Zuidplaspolder.  

Projectontwikkelaar Kristal werkt voor zes corporaties in de Randstad. Zij is gespecialiseerd in stedelijke ontwikkelingsprocessen. Met 140 medewerkers worden op dit moment zo’n 300 projecten ontwikkeld. In 2006 worden circa 2200 woningen in aanbouw genomen, voornamelijk in stedelijke vernieuwingsgebieden.

Reageer op dit artikel