nieuws

Oplevering – Hollandse bloemen op kantoor

Geen categorie

Het interieur voor SRK Rechtsbijstand in Zoetermeer is het eerste project van het jonge architectenbureau eijkingdelouwere uit Rotterdam. Zij maakte voor het interieur vilten wandtapijten en gaven die de naam Dutch Flowers.

Oplevering – Hollandse bloemen op kantoor

In het kantoor, 20.000 vierkante meter groot, is 200 strekkende meter wandtapijt toegepast in vijftien kleurencombinaties, speciaal geproduceerd door de gerenommeerde Duitse viltfabrikant Daimer Filz uit München.

De schetsen van verschillende bloemen werden omgezet naar digitale tekeningen, die vervolgens zijn gebruikt om met een lasersnijder de bloemen uit het vilt te snijden. Vervolgens is het geheel weer in elkaar gelegd en zijn de rollen wandtapijt op de wanden geplakt van de diverse spreekkamers, directievertrekken en het restaurant. 

eijkingdelouwere deed ook enkele bouwkundige ingrepen, zoals extra trappen, alle binnenwanden en was verantwoordelijk voor 650 werkplekken, collegezalen, bibliotheek, receptie, spreekkamers en het restaurant. Ze ontwierp tevens diverse meubels zoals treinbanken, ronde vilten zitjes, keuken-, rook-, sta-, lees- en vergadertafels, posthuizen, bibliotheekkasten en lessenaars.

www.eijkingdelouwere.nl 

Reageer op dit artikel