nieuws

Innovatieve stoelen van jonge ontwerpers

Geen categorie

De Stich-stoel van Sami Kallio uit Zweden is uitgeroepen tot het beste stoelontwerp in de Promosedia International Design Competition 2006. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de meest innovatieve en ingenieuze ideeën op het gebied van stoelontwerp.

Innovatieve stoelen van jonge ontwerpers

De jury oordeelde dat Sami Kallio een bijzonder vernieuwende houten stoel had ontworpen: door middel van een gekleurd koord lijken drie houten modules aan elkaar genaaid. Bijzonder is dat de rugleuning naar beneden kan worden geklapt, waardoor de stoel wordt omgetoverd tot een klein bijzettafeltje met opbergruimte. 

De zogenaamde ‘Special Recognitions’ gingen naar de Italiaanse Roberta Tinelli en de Argentijnse ontwerper Hugo Hernan Fretto. 

Ondanks dat er normaal gesproken een hoofdprijs en twee aanmoedigingsprijzen worden uitgereikt, was de jury dit jaar van mening dat er nog twee stoelen een eervolle vermelding verdienden: de Bianca e Nera vande Italiaanse architecte Giulia Lusnardi en de Expans vande Franse ontwerper Elodie Hamon. 

Van de vijf geselecteerde ontwerpen worden zo snel mogelijk prototypes gebouwd, die te zien zullen zijn op de Promosedia International Chair Exhibition. Deze wordt gehouden van 9 tot 12 september in het Italiaanse plaatsje Udine. 

www.promosedia.it

Reageer op dit artikel