nieuws

PrixdeRome.nl 2006 Architectuur naar Ronald Rietveld

Geen categorie

Afgelopen donderdag ontving Ronald Rietveld de PrixdeRome.nl 2006 Architectuur De tweede prijs is toegekend aan Daan Petri. Aanmoedigingsprijzen gingen naar Eva Pfannes en het duo Bas Princen en Milica Topalovic.

PrixdeRome.nl 2006 Architectuur naar Ronald Rietveld

Het plan van landschapsarchitect Ronald Rietveld, ‘Generating Dune Scapes’, is door de jury gekozen als beste uitwerking van de eindopdracht. De vier eindrondekandidaten was gevraagd een visie te geven op de ontwikkeling van het gebied rond het forteiland van IJmuiden. Rietveld bouwt voort op de bestaande toekomstplannen van IJmuiden. Zijn ontwerp bestaat uit drie onderdelen: een winterbadplaats met hot spring, een beschermd vogelnatuurgebied en een nieuwe duinwoonwijk.

Ronald Rietveld studeerde in 2003 cum laude af aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam, studierichting landschapsarchitectuur. Eerder viel hij in de prijzen bij onder meer Archiprix (derde prijs) en de EO-Wijersprijsvraag. Hij was ruim zeven jaar projectleider en ontwerper bij Bureau B+B. Daar werkte hij onder andere aan Looking for Jane, de Tulpenberg in Centraal Park Amsterdam Noord, 10 Woningen voor de Groote Scheere, Machine + Duin, en de bunkers van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In 2006 startte hij zijn eigen bureau (Ronald Rietveld Landschapsarchitectuur www.ronaldrietveld.nl). 

De eindpresentaties van de vier prijswinnende architecten zijn tot en met 19 augustus bij Arcam Amsterdam te zien. 

Reageer op dit artikel