nieuws

Oplevering – Woningen in de Meerpolder

Geen categorie

Roel Steenhuis Architekten uit Delft (binnenkort Steenhuis Bukman Architecten) ontwierp voor de Meerpolder negen projecten (circa 450 woningen).

Oplevering – Woningen in de Meerpolder

Momenteel wordt er gebouwd aan een tiende. Voor een elfde project is in februari de aanvraag ingediend. De projecten bestaan uit woonzorgappartementen, appartementen, rijtjeswoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen. In een planteam wordt vanaf het schetsontwerp tot de realisatie nauw samengewerkt tussen de gemeente Berkel en Rodenrijs, Quadrat(stedenbouwkundig bureau), de opdrachtgever en ons bureau.

Alle projecten zijn opgetrokken uit dezelfde steensoort. Deze steen, het gebruik van dezelfde materialen en kleuren en de eenduidige detaillering hebben gezorgd voor eenheid en een rustig beeld. De okergeel-rode steen in wild verband gemetseld heeft een warme uitstraling. Losse witte houten kozijnen met donkerblauwe draaiende delen contrasteren met dit metselwerk. De panelen tussen de kozijnen zijn uitgevoerd in een donkere of lichte kleur colorbel. De helft van de projecten is uitgevoerd met een plat dak. De projecten met een pannendak hebben donkere betonpannen.

In de Meerpolder worden in totaal 1300 woningen gebouwd. De bouw van het plan is in 2001 van start gegaan. 

Reageer op dit artikel