nieuws

Oplevering – Werken in zelf verbouwd kantoor

Geen categorie

Het Belgische architectenbureau Stein Van Rossem heeft pas intrek genomen in een nieuw kantoor, een zelf verbouwd appartement in Brussel.

Oplevering – Werken in zelf verbouwd kantoor

Het gelijkvloers gelegen appartement, voorzien van een verlaagd plafond, is eerst volledig gestript. Net als in de naastgelegen entreehal ontstond zo een hoogte van 4,65 meter. Dit bood de architecten de mogelijkheid om een gedeelte van de ruimte te voorzien van een tussenvloer, waardoor extra oppervlakte ontstaat.

Stein en Van Rossem kozen voor een open, vloeiende ruimte waarbij de verschillende programmatische eisen naadloos op elkaar aansluiten.De werkplekkenworden alleen van elkaar gescheiden door brons getinte glaswanden of zwart gefineerde volumes. Zo willen ze enerzijds een minimum aan privacy en anderzijds een vage suggestie van de volgende zone creëeren. 

In deze strak wit geschilderde ruimte werden de meubels teruggebracht tot het essentiële minimum. Op de vloer is een hoogglans witte polyurethaan coating aangebracht, die de glazen wanden, zwarte volumes en meubels laat weerspiegelen waardoor het hoge vertrek nog ruimtelijker aanvoelt. 

www.steinvanrossem.be

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels