nieuws

Ontwerpers in de prijzen

Geen categorie

Van de Best of the best-prijzen die afgelopen weekend werden uitgereikt op de 100% Designbeurs in Rotterdam, vielen de lamp Glow van de jonge ontwerper Marc de Groot en de tafel I-Con I van Michiel van der Kley voor Arco het meest op.

De Glow-lamp is een licht en intrigerend ontwerp van verenstalen bogen met witte stretchstof en aluminium buis, verkrijgbaar in een S, M, L en XL-uitvoering. De i-Con is een bureau met een geïntegreerde computer, waarbij alle draden en onderdelen zijn weggewerkt. 

Ieder jaar bekijkt een vakkundige jury de ontwerpen van alle exposanten op de designbeurs in de Rotterdamse Van Nellefabriek en bekroont de beste tafel, de beste lamp, de beste stoel, de beste vloer en de beste stand. De jury werd dit jaar voorgezeten door Herman Meijer van het blad Frame en bestond verder uit Femke Derks van tapijtfabrikant Danskina, de Belgische meubelontwerper Dirk Wynants van Extremis en Robert van Oosterom van de Van Oosterom Pilotstores. 

De prijs voor de beste stoel ging naar de Lissoni Lounge Chair PL200, een ontwerp van Piero Lissoni voor Fritz Hansen. Tegelfabrikant Intercodam zag haar vloer Codaflex bekroond. De stand van Lensvelt, waarin de nieuwe stoel van Wiel Arets in verschillende ontwerpstadia was te zien, kreeg de prijs voor de beste beursstand. Een eervolle vermelding was er voor de stand van tapijtfabrikant Leoxx, een ontwerp van Ronald van Rooij (My Home), uitgevoerd door Vleugel Tentoonstellingsbouw.

www.100procentdesign.nl 

Reageer op dit artikel