nieuws

Architectuurmuseum in Maastricht

Geen categorie

Op 2 september 2006 opent in de Wiebengahal aan de Avenue Ceramique in Maastricht een nieuwe vestiging van het Nederlands Architectuurinstituut. Een semi-permanente opstelling laat bezoekers zien waaruit hun vormgegeven omgeving bestaat en hoe die is totstandgekomen. Daarnaast tonen wisselende tentoonstellingen actuele ontwikkelingen op het gebied van architectuur, stedebouw en vormgeving in de Euregio.

Architectuurmuseum in Maastricht

Belangrijk onderdeel van de presentatie is een serie projecten van Limburgse bouwmeesters, die een brug slaan tussen traditie en vernieuwing. Pierre Cuypers, Frits Peutz, Jos Klijnen en Jo Coenen zochten op hun eigen manier naar een eigentijdse interpretatie van regionale tradities. 

In de Kolommenzaal is tot en met 14 januari de openingstentoonstelling ‘New Faces in European Architecture: David Adjaye, Jurgen Mayer H, PLOT=BIGplusJDS, SeArch’te bezoeken. Deze jonge generatie Europese architecten gebruikt de basiselementen van de moderne, publieke architectuur (vorm, ruimte, beeld en gestalte) als bouwstenen voor onze complexe samenleving. 

Reageer op dit artikel