nieuws

Philips verlicht Le Corbusier

Geen categorie

Om extra aandacht te geven aan het ‘Objet Mathématique’ van architect Le Corbusier, dat op het terrein van de TU/e in Eindhoven staat, heeft Philips het op een bijzondere manier verlicht.

Philips verlicht Le Corbusier

Het ‘Objet Mathématique’ is ontworpen voor het vermaarde Philips-paviljoen op de wereldtentoonstelling in Brussel in 1958. Daarna stond het lange tijd bij Philips Lighting en sinds 2000 is het te zien op de campus van de TU/e, die het in bruikleen kreeg van Centrum Kunstlicht in de Kunst.  
Om ervoor te zorgen dat de constructie ’s avonds nog meer in het oog springt, is het plan opgevat om de kleurvlakken van de constructie met de nieuwste generatie led’s van Philips aan te lichten. De led’s hebben een vermogen van slechts vier watt, maar zijn in staat de kleurvlakken van het Objet van grote afstand en met grote precisie aan te lichten. Aldus ontstaat een samenspel van kunst, licht en architectuur, dat naadloos aansluit bij de opvattingen van Le Corbusier.
De lichtconstructie is vanaf 18 mei te zien bij de Technische Universiteit Eindhoven, op het gazon tegenover het Auditorium. 

www.tue.nl

Reageer op dit artikel