nieuws

Oplevering – Scheidingswanden met karakter

Geen categorie

Voor de Universiteit Twente ontwikkelden FM Partners en atelier Hopman, twee kleine ondernemingen uit Zoetermeer, scheidingswanden die zijn bedrukt met foto’s, tekeningen, schetsen en ander artwork van de afdelingen zelf.

Oplevering – Scheidingswanden met karakter

Beide partijen zijn verantwoordelijk voor het ophangsysteem en de wanden, evenals de productie van de wanden en de uiteindelijke montage.

De ruim driehonderd wanden worden gebruikt in twee hallen (noordhal en oosthal) van de TU, die een totale verbouwing hebben ondergaan. De opdracht was om, geheel in de stijl van de gebouwen, een systeem te ontwikkelen dat een stoere uitstraling heeft. Ook diende het gemakkelijk in gebruik te zijn en tegen een stootje te kunnen.

Om het geheel levendig te maken moest er kleur in komen en daarvoor vroeg FM Partners de diverse afdelingen en studierichtingen om artwork dat past bij hun studierichting. Met een printmachine werden XXL formaten geproduceerd. Om de wanden een extra functie te geven zijn er whiteboardpanelen tussen geplaatst. Het totale project heeft, inclusief voorbereiding, testfases, productie en de gehele montage slechts enkele maanden in beslag genomen.

www.fmdegraaf.nl

Reageer op dit artikel