nieuws

Oplevering – Digitale muur

Geen categorie

De mailwall van het ontwerpbureau Vandermades Design in Zoetermeer, ontworpen voor de studenten van de RSM Erasmus University, is genomineerd voor de Nederlandse Designprijzen.

Oplevering – Digitale muur

De mailwall bevindt zich in de hal van het nieuwe T-gebouw van de universiteit en is een kleurrijke wand met aan beugels opgehangen eigentijdse mailkastjes met beeldscherm en een zwevend werkblad met toetsenborden. Deze kastjes geven iedere student zijn of haar eigen plek om te communiceren.

Vandermades Design werd geïnspireerd door de studenten die met hun rugzak, mobiele telefoon en iPod door de gangen lopen. Dit riep een beeld van mobiliteit op, communicatie door middel van snelle elektronische verbindingen. 

De houten mailkastjes hebben aan de boven- en onderzijde een afgeronde vorm en de bovenzijde is zodanig vormgegeven dat een logisch ophangpunt – ‘oren’ – is ontstaan. De kastjes zijn aan deze oren opgehangen aan roestvast stalen beugels en suggereren mobiliteit.

De toetsenborden zijn verdiept in het werkblad gemonteerd. Alle snoeren en verbindingen zijn onzichtbaar verwerkt in het mailkastje en het werkblad. De kleuren zijn bepaald aan de hand van de kleuren in de toegepaste natuursteen van vloeren en onderzijde wanden in de hal. Door het succesvolle ontwerp van de mailwall heeft bureau Vandermades Design van de Erasmus Universiteit vervolgopdrachten gekregen voor het nieuwe T-gebouw.

www.vandermadesdesign.nl 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels