nieuws

Nieuwbouw Centrum voor Wiskunde en Informatica

Geen categorie

Arno H. De Vries van Van Mourik Vermeulen architecten uit Den Haag maakt het voorlopig ontwerp voor de nieuwe vleugel en de aanpassing van het bestaande gebouw van het Centrum voor Wiskunde en Informatica.

Nieuwbouw Centrum voor Wiskunde en Informatica

Het bureau werd na de presentatie van een schets en een visie op de vernieuwbouw gekozen uit vijf gegadigden. Via de Europese aanbesteding kwamen zestien aanmeldingen binnen. De nieuwe vleugel moet samen met het te renoveren huidige gebouw plaats gaan bieden aan 350 werknemers. 

De huidige behuizing in de Amsterdamse Watergraafsmeer is door de toename van het aantal onderzoekers al geruime tijd te klein. Het bestaande gebouw werd in 1980 gerealiseerd door architectenbureau A69 uit Amsterdam voor ongeveer 175 medewerkers. Een tijdelijke huisvesting in de vorm van portacabins voor een van de onderzoeksgroepen vlakbij het hoofdgebouw bood tot nu toe een oplossing voor de te krappe behuizing. 

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) financiert de bouwplannen van het Centrum voor Wiskunde en Informatie, dat in 2009 klaar moet zijn. 

Reageer op dit artikel