nieuws

De Moderne Stad

Geen categorie

In Den Haag, Middelburg en Almere zijn tentoonstellingen te bezoeken die over de Moderne Stad gaan. Ontwerpers en kunstenaars tonen via hun werk in Middelburg en Almere hun opvattingen over hoe een stad er uit zou moeten zien, nu en in de toekomst. De expositie in Almere daarentegen onderzoekt welke elementen noodzakelijk zijn om stedelijkheid te generen.

De Moderne Stad

Modern@ite tot en met 11 juni, Stroom, Den Haag
De tentoonstelling bestaat uit sculpturen, video- en fotowerken en installaties van vijf internationaal bekende kunstenaars: Francis Alÿs (België/Mexico), Pedro Cabrita Reis (Portugal), Marcelo Cidade (Brazilië), Jordi Colomer (Spanje) en Anita Molinero (Frankrijk). 
www.stroom.nl

Toby Paterson: Broken Arabesque tot en met 18 juni, de Vleeshal, Middelburg. De Schotse kunstenaar Toby Paterson is gefascineerd door modernistische architectuur; in zijn werk analyseert hij (gedeeltes van) gebouwen met een uitgesproken modernistische stijl. In De Kabinetten van De Vleeshal heeft Paterson een wandschildering gemaakt, die zich laat lezen als een geabstraheerde, driedimensionale plattegrond van een gebouw.
www.vleeshal.nl

De Stedelijke Conditie / The Urban Conditiontot en met 22 oktober, De Paviljoens, Almere. 
Wat maakt een stad stedelijk? De expositie concentreert zich op elementen van het stedelijke landschap zoals suburbs, parken, winkelcentra en recreatiezones en op de wijze waarop mensen omgaan met het fenomeen stad. 
www.depaviljoens.nl

Reageer op dit artikel