nieuws

Schoolvoorbeeld van duurzaamheid

Geen categorie

De Academie voor Natuurwetenschappen in Californië krijgt een nieuw onderkomen. Renzo Piano maakte samen met Chong Partners het ontwerp voor de campus waarin ook de tentoonstellingsruimtes, onderzoekslaboratoria, collectieruimtes en de onderwijsfaciliteiten zijn ondergebracht. Met de komst van de nieuwbouw wordt de huidige reeks van twaalf gebouwen die de afgelopen jaren zijn gebouwd, verenigd in een nieuw wetenschapscentrum in het Golden Gate Park.

Schoolvoorbeeld van duurzaamheid

Voor de bouw van het nieuwe onderkomen zijn alleen natuurlijke materialen en energievriendelijke technologieën gebruikt.   De nieuwe campus krijgt bijvoorbeeld een natuurlijk golvend dak van twee hectare. Hiervoor zijn 1,7 miljoen inheemse planten gebruikt. Het Steinhart Aquarium, het Morrison Planetarium en de expositieruimte over het regenwoud creëren ‘heuvels’ in de daklijn. Deze subtiele verhogingen symboliseren de locatie en de onafhankelijkheid van biologische en natuurlijke systemen.

De totale kosten van het project bedragen 429 miljoen dollar. De opening staat gepland eind 2008. Een tijdelijk onderkomen in het centrum van San Francisco dient nu als expositieruimte.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels