nieuws

Project – Eerste paal De Tulp

Geen categorie

Els Iping, stadsdeelwethouder Bouwen & Wonen, en Guido Frankfurther, stadsdeelwethouder Verkeer en Parkeren, hebben op eind februari de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject De Tulp aan het Professor Tulpplein in het Amsterdamse Stadsdeel Centrum.

Het project, naar ontwerp van Oever-Zaaijer & Partners en ontwikkeld door Delta Lloyd Vastgoed, omvat 19 huurappartementen en een ondergrondse parkeergarage met 80 plaatsen. Een gedeelte van de garage wordt beschikbaar gesteld aan het Amstelhotel. De bouw gaat ongeveer twee jaar duren en wordt uitgevoerd door Strukton.

De Tulp is het enige nieuwbouwproject en tevens het laatste onderdeel binnen de ontwikkeling van dit gebied. Eerder werden historische panden aan de Professor Tulplaan gerestaureerd door Delta Lloyd in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam en het stadsdeel Amsterdam Centrum.

Reageer op dit artikel