nieuws

Opleveringen – Sensis School uitgebreid met IFD bouwmethode

Geen categorie

De Sensis school in Breda voor kinderen met een visuele meervoudige beperking is uitgebreid. Met een beperkt budget zijn vier permanente lokalen, een semipermanent lokaal en een verbindingsgang met het bestaande gebouw gerealiseerd. Architect Hans Vesseur van architectenbureau Axes ontwikkelde samen met De Groot Vroomshoop een flexibel bruikbaar gebouw.

Opleveringen – Sensis School uitgebreid met IFD bouwmethode

Om de kinderen zo vrij en zelfstandig mogelijk te laten bewegen, worden bijzondere eisen gesteld aan het gebouw. Zo is er gewerkt met contrasterende kleuren en afwisselende soorten vloerbedekking, gekoppeld aan het gebruik van de ruimten. Ook is het ventilatiesysteem geluidsarm gehouden om verwarring bij de kinderen die zich oriënteren op geluid te voorkomen. Verder ontbreken uitstekende onderdelen in verband met de veiligheid. Zo zijn er geen radiatoren maar is vloerverwarming opgenomen in de prefab betonvloeren.

Reageer op dit artikel