nieuws

Milaan 2006 – Behang van beton

Geen categorie

Milaan 2006 – Aan de vooravond van de meubelbeurs in Milaan werden er in de Italiaanse designhoofdstad al diverse presentaties gehouden. Een daarvan was het Britse Designersblock.

Deze organisatie beet op dinsdagavond het spits af in een bomvolle showroom, waar ruim twintig, voornamelijk Britse, jonge ontwerpers hun producten toonden aan de reeds aanwezige pers en het massaal toegestroomde publiek. Een van de opvallendste presentaties was die van Eric Barrett alias Concrete Blond. Hij voorziet betonnen muren en vloeren van bloemen- en andere patronen, bij wijze van protest tegen het slechte imago van beton. In plaats van lelijk en zwaar wil Barrett beton een lieflijke en luchtiger uitstraling geven. Het versierde beton noemt hij Walled Paper en is op aanvraag leverbaar als vloer- of wandpaneel in verschillende afmetingen.

www.concrete-blond.com

Reageer op dit artikel