nieuws

Lensvelt samen met Gispen

Geen categorie

Naar gisteren bekend werd, fuseren de meubelproducenten Gispen en Lensvelt met elkaar. Met een verwachte, jaarlijkse omzet van honderd miljoen Euro wordt het nieuwe bedrijf na marktleider Ahrend de grootste aanbieder van kantoorinrichting in Nederland. De fusie vindt plaats op basis van aandelenruil.

Lensvelt samen met Gispen

Beide bedrijven gaan verder onder een directie. In de nieuwe combinatie blijven de merknamen bestaan, maar zal worden samengewerkt op het gebied van productie, distributie, ontwikkeling en marketing. De productie zal voor een groot deel worden verplaatst naar China, waar Hans Lensvelt twee jaar geleden in de buurt van Sjanghai een meubelfabriek opende.

Met de fusie spelen beide bedrijven in op de schaalvergroting en concentratie die naar verwachting de komende jaren op de nu nog versplinterde, Europese markt zal gaan optreden. Tevens hoopt men beter in te kunnen spelen op internationale groeimogelijkheden.

www.gispen.com
www.lensvelt.nl

Reageer op dit artikel