nieuws

Energiezuinig

Geen categorie

Aan de Kneedweg in Enschede komt een bijzonder wooncomplex. Woningcorporatie de Woonplaats en Saxion Hogescholen willen dit een van de energiezuinigste panden in Enschede maken.

Energiezuinig

Met de bouw van het complex willen de initiatiefnemers bewijzen dat de landelijke weerstand tegen de verscherpte energienorm onterecht is. HR-wonen is volgens hen niet duur en ongezond. Het concept is ontwikkeld om betaalbare en comfortabele woningen te realiseren waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en energiebesparende technieken. Beide partijen hebben zichzelf tot doel gesteld een energieprestatiecoëfficient van 0,4 te bereiken. Dat is meer dan 50 procent onder de wettelijk verplichte energienorm. 

Bij het ontwikkelen van het project is de eindgebruiker niet uit het oog verloren. Gebruiksvriendelijkheid en wooncomfort zijn de belangrijkste uitgangspunten. Nieuwe technieken zoals ademende ramen, pv-thermische zonnesystemen en drie-laags glas moeten ervoor zorgen dat het energieverbruik in de woning daalt en het wooncomfort groter wordt. 

In het HR-wonencomplex aan de Kneedweg komen veertien appartementen voor cliënten van Estinea, een organisatie die zich inspant om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen bij het verwerven en handhaven van een zo groot mogelijke zelfstandheid, bijvoorbeeld op het gebied van wonen.

Reageer op dit artikel