nieuws

Sloop Zwarte Madonna nabij

Geen categorie

De laatste twaalf huurders van de Haagse flat Zwarte Madonna, het meesterwerk van de onlangs naar Curaçao verhuisde architect Carel Weeber, hebben een schikking getroffen met de gemeente. Dat heeft Oscar Dijkhoff, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Zwarte Madonna, dinsdag laten weten.

Met de schikking komt een einde aan de jarenlange juridische strijd over de sloop. De Zwarte Madonna, gelegen in de binnenstad van Den Haag, moet plaats te maken voor de bouw van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. Tevens is de realisatie van het project van de Wijnhavenkwartier Ontwikkeling CV voorzien. In dit project komen 246 woningen, 8.300 vierkante meter kantoorruimte en 2.400 vierkante meter winkelruimte.

Reageer op dit artikel