nieuws

Rem’s museum in Riga

Geen categorie

Na het masterplan voor het havengebied van de Riga, de hoofdstad van Letland, heeft OMA nu ook de opdracht gekregen het Museum voor Hedendaagse kunst te ontwerpen. Het project staat onder leiding van OMA partners Rem Koolhaas en Reinier de Graaf. Ze worden ondersteund door OMA medewerkers Beth Hughes en Miho Mazereeuw.

Rem’s museum in Riga

Het ontwerp van OMA bestaat uit de herontwikkeling van een oude electriciteitscentrale uit 1905, waarvan veel kenmerken bewaard zullen blijven. Het oorspronkelijke gebouw zal een bibliotheek, auditorium, café en kunstenaarsateliers huisvesten. De buitenkant van het oude gebouw zal worden ingepakt in een nieuw te bouwen tentoonstellingsruimte van 4000 vierkante meter. De oplevering van het museum wordt in 2011 verwacht. Hiermee is de bouwlust van de Letse hoofdstad echter nog niet gestild: de komende jaren moeten er ook nog een concertgebouw en een nationale bibliotheek gebouwd worden.

Reageer op dit artikel