nieuws

Oplevering – Interieur kantoor mediabedrijf in Amsterdam

Geen categorie

In een oud tekenlokaal in de Amsterdamse Pijp wilden het bedrijf TWV Media en drie partners een nieuw kantoor vestigen. Daarbij riepen ze de hulp in van na-ma architecture uit Amsterdam. Behalve de ruimtelijke indeling behoorde ook het ontwerpen van de keuken, de tafels en de kasten tot de opdracht. Ook moest er worden voorzien in een montage- en vergaderruimte en twee werkplekken voor freelancers.

Oplevering – Interieur kantoor mediabedrijf in Amsterdam

TWV Media is gespecialiseerd in audiovisuele presentaties en legt zich toe op educatieve en museale projecten. Naoko Hikami en Maarten van Tuijl hebben licht als een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp genomen.

TWV Media wilde zelf één rustige afgesloten werkplek. De architecten plaatsten daarom een houten kern in de ruimte. Dit is een strategisch gepositioneerd ‘meubelstuk’ dat zoveel mogelijk voorzieningen bevat. De kern is van bamboe en wil een ervaring van massa en licht bereiken. Het volume heeft dezelfde hoogte en breedte als de kasten. Door de plaats waar de doos zich bevindt, is het kantoor als vanzelf ingedeeld in vier werkplekken, een vergaderruimte en een gemeenschappelijke ruimte met een keuken. De twee afwijkende smalle ramen vallen binnen de houten doos, de overige brede ramen erbuiten. 

De deuren van de kern zijn greeploos, waardoor de nadruk niet op de functie maar op het volume ligt. Hierin is op drie manieren reliëf aangebracht: de dieperliggende zwarte vlakken, de open kasten en teruggelegde glazen openingen. 

Door de houten kern aan de zuidoostkant te plaatsen, werpt het daglicht afwisselend scherpe lichtbundels, strijklicht en schaduw op het hout. 

www.na-ma.com

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels