nieuws

Oh dennenboom

Geen categorie

Norman Foster heeft voor de Britse liefdadigheidsinstelling Save the Children een kerstboom ontworpen, die is vervaardigd door middel van parametric modelling en rapid prototyping. De vorm is zowel een afgeleide van de archetypische kerstboom, zoals door kinderen wordt getekend, als van de structuur van een echte dennenboom, met zijn vele lagen en complexe geometrie. Het team onderzocht met het ontwerp de mogelijkheden en grenzen van het parametrisch modelleren.

Oh dennenboom

Woensdag 6 december is de boom aangeboden aan de Britse prinses Anne, die voorzitter is van Save the Children. Ieder jaar ontwerpen een aantal vooraanstaande designers een kerstboom, die op een gala voor de Londense society wordt geveild. De charitatieve instelling haalt op deze manier geld binnen om haar werk te kunnen doen. De boom van Foster bracht bij de veiling £ 15.000 op.

http://www.savethechildren.org.uk

http://www.fosterandpartners.com/News/266/Default.aspx

Reageer op dit artikel