nieuws

Media – Stedelijke centra domein van jongeren

Geen categorie

Stedelijke centra, waartoe de binnensteden behoren maar ook de nieuwe centra als de Amsterdamse Zuidas, worden de plek waar mensen die afhankelijk zijn van intensieve rechtstreekse contacten, wonen, werken en elkaar ontmoeten.

Het zijn vooral de jonge, hoog opgeleide alleenstaande starters die bewust kiezen voor een leven als fulltime stedeling. De stadscentra vormen het domein van de creatieve industrieën en de kleine gespecialiseerde kennisintensieve bedrijven met kenniswerkers die voor hun functioneren afhankelijk zijn van frequente face-to-face contacten. In deze stadscentra gaat het publiek massaal op zoek naar voorzieningen en naar elkaar. Dit zijn de centrale conclusies van de studie ‘De nieuwe stad. Stedelijke centra als brandpunten van interactie’ van het Ruimtelijk Planbureau op 19 december heeft uitgebracht. 

De nieuwe stad. Stedelijke centra als brandpunten van interactie, Rob van Engelsdorp Gastelaars en David Hamers, Rotterdam/Den Haag: NAi Uitgevers/RPB. ISBN 90 5662 592 6 / 978 90 5662 592 4

Prijs € 22,50

Reageer op dit artikel