nieuws

Leegstand in Amsterdam

Geen categorie

De helft van de 480.000 vierkante meter leegstaande kantoorruimte in Amsterdam zal over vijf jaar een andere bestemming hebben gekregen. Dat verwacht kantorenloods Cor Brandsema die samen met stadsloods Mieke Heim plannen ontwikkelt voor de transformatie van leegstaande kantoren naar andere bestemmingen.

Begin 2006 bedroeg de leegstand in Amsterdam ongeveer 1,2 miljoen vierkante meter. Dit is 18,5 procent van de voorraad, terwijl een leegstand tussen 5 en 8 procent wenselijk wordt geacht. Daarnaast is 3,7 miljoen vierkante meter kantoorruimte in ontwikkeling. Volgens de gemeente is tot 2030 1,5 miljoen nieuwe kantoorruimte nodig. Naast het instellen van een kantorenloods wil de gemeente Amsterdam ook plannen schrappen of temporiseren om de leegstand beperkt te houden.

Reageer op dit artikel