nieuws

Interieur – Gordels om

Geen categorie

Grand Prix-stoel van Jacobsen opnieuw in productie

Interieur – Gordels om

In de jaren vijftig ontwierp de architect en ontwerper Arne Jacobsen een serie producten die allemaal designklassiekers zijn geworden. De eerste stoel van Jacobsen is de Mier 3100 uit 1952, waarna de Series 7 (beter bekend als de vlinderstoel) volgde in 1955. Drie jaar later tekende hij voor het interieur van het Royal SAS-hotel in Kopenhagen, waarvoor hij ondermeer de Egg en de Swan ontwikkelde. 

Tussendoor lanceerde Jacobsen een andere stoel, model 3130. Kort na de introductie won deze de Grand Prix-prijs op de XI Triënnale in Milaan en ging vervolgens door het leven als de Grand Prix-stoel. In 1995 verdween de stoel uit de collectie van Fritz Hansen, maar door de toenemende vraag naar een herintroductie besloot de fabrikant het model in zwart lazuur met een metalen onderstel tijdelijk opnieuw in productie te nemen. Deze periode duurt van 15 november tot en met 28 februari volgend jaar, waarna zal worden besloten of de stoel in de permanente collectie zal worden opgenomen.

www.fritzhansen.com

Reageer op dit artikel