nieuws

Dutch Flowers valt in de Amerikaanse prijzen

Geen categorie

Het Rotterdamse architectenbureau eijkingdelouwere nam onlangs in New York twee zogenoemde Best of the Year Awards in ontvangst voor hun interieur van de huisvesting van SRK Rechtsbijstand in Zoetermeer. Deze Awards zijn het initiatief van het tijdschrift Interior Design, dat met een oplage van 250.000 stuks een van de meest gelezen interieurarchitectuurtijdschriften van de Verenigde Staten is. eijkingdelouwere viel in de prijzen in de categorieën voor het beste kantoorontwerp (Office Design Large) en de beste wandbekleding (Wall Coverings).

Het interieurontwerp van eijkingdelouwere voor SRK is een ode aan de bloem. In de visie van de architecten is een bloem neutraal en tegelijkertijd optimistisch, bieden bloemen troost en zijn ze tegelijkertijd feestelijk. Onaangename gebeurtenissen liggen immers ten grondslag aan de aanspraak op een rechtsbijstandsverzekering. Mensen komen niet voor hun plezier in aanraking met SRK en voor velen is een juridische afhandeling van een gebeurtenis een zware opgave. Daarom zijn er bloemen aangebracht op de lampenkappen, stoelen, tegels, koelelementen en op de wanden van de collectieve ruimten. De vilten wandtapijten zijn gebaseerd op schetsen van rozen, bewerkt tot gedigitaliseerde patronen. Met een lasersnijder zijn de patronen uit de verschillende kleuren vilt gesneden, waarna de diverse onderdelen op een onderconstructie zijn verlijmd. 

www.eijkingdelouwere.nl

www.interiordesign.net

Reageer op dit artikel