nieuws

Digitale architectenselectie wint

Geen categorie

Het netwerk van jonge professionals in de bouwsector, ‘de NieuwBouw’ heeft opnieuw haar Innovatieprijs toegekend. Dit jaar is deze gewonnen door Herman Hoekman en Daan Oostinga van adviesbureau ICOP voor de ontwikkeling en toepassing van ArchiSelect, een nieuwe methode voor architectenselectie.

De prijs is uitgereikt door minister Peijs van Verkeer en Waterstaat tijdens het gezamenlijke evenement van PSIBouw en de Regieraad Bouw op 14 december. De minister stelde direct een concrete opdracht voor ArchiSelect in het verschiet. 

Bij ArchiSelect verlopen inschrijvingen van architecten via een elektronische vragenlijst op internet zodat deze op systematische wijze met elkaar kunnen worden vergeleken. Voor zowel architecten als opdrachtgevers wordt de procedure korter, efficiënter en transparanter. ArchiSelect is voor het eerst toegepast op de architectenselectie voor het nieuwe stadskantoor van Gouda. 

Ieder jaar wordt de Nieuwbouw Innovatieprijs uitgereikt aan jonge professionals die aantoonbaar hebben bijgedragen aan innovatie in de bouw. De prijs is gericht op alle processen in de bouw: van initiatief, ontwerp, realisatie, toelevering, gebruik, renovatie tot en met sloop. De jury bestond dit jaar uit onder meer uit Directeur Generaal Rijkswaterstaat, Bert Keijts, Voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke Volker Wessels Stevin, Herman Hazewinkel en ONRI voorzitter Jan Coppes.

www.icop.nl

Reageer op dit artikel