nieuws

Winnaars J.E. StorkAir Prijs 2006 bekend

Geen categorie

In een prijsuitreiking op donderdag 2 november zijn Bas Scholten en Rozemarijn van Esdonk door juryvoorzitter Kamminga tot winnaars van de J.E. StorkAir Prijs voor toegepast onderzoek in Luchtmanagement 2006 uitgeroepen. Met het afstudeeronderzoek ‘Ventilatie efficiëntie’, dat de studenten voor hun opleiding Bouwkunde aan Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle hebben uitgevoerd, slaat het duo volgens de jury de brug van onderwijs naar politiek en bedrijfsleven, hetgeen J.E. StorkAir met het uitreiken van de prijs beoogt.

Winnaars
Bas Scholten en Rozemarijn van Esdonk hebben gezamenlijk een onderzoek ingediend met als onderwerp ventilatie efficiëntie bij gebruik- en brandsituaties in parkeergarages. Het doel van hun onderzoek was het ontwerpen van een consistent ventilatieconcept, gebaseerd op natuurlijk ventilatie gecombineerd met stuwkrachtventilatie, dat zowel in de gebruik- als brandsituatie in een modelparkeergarage met gevelopeningen gebruikt kan worden. De jury beoordeelt het onderzoek als zeer actueel en bijzonder toegesneden op een spannend onderwerp. Schone lucht in parkeergarages is momenteel niet alleen een maatschappelijk vraagstuk, maar het sluit ook naadloos aan op het vakgebied Luchtmanagement. Een eervolle vermelding gaat naar de overige twee genomineerde onderzoeken:
–  Bastiaan Meijer en Gijs Korf met het rapport ‘Realisation and use of a pitch control system stand for pitch controlled windturbines’
–  Anne-Fleur Huiskamp en Annebeth Westra met het rapport ‘Veni, vidi, venti.’
De jury kwalificeerde ook deze onderzoeken als intellectuele prestaties van formaat. De genomineerde onderzoeken komen elk uit een eigen onderzoeksomgeving en – cultuur en zijn daarom niet gemakkelijk onderling te vergelijken. Het raakvlak met Luchtmanagement werd de doorslaggevende factor in het juryberaad. 

De J.E. StorkAir Prijs is bestemd voor de student(en) met het beste onderzoek of afstudeerscriptie op het gebied van Luchtmanagement. Deze onderscheiding wordt toegekend aan toegepaste onderzoeken die gericht zijn op ventileren of daaraan gerelateerde onderwerpen. Studenten van alle opleidingen aan Christelijke Hogeschool Windesheim kunnen zich inschrijven. Voorwaarde is dat het in te dienen onderzoek raakvlak heeft met Luchtmanagement. 

Goede ventilatie en een gezond binnenmilieu in woon-, werk- en leeromgeving is een actueel thema. J.E. StorkAir onderschrijft dit en probeert het bewustzijn van het belang van een gezond binnenmilieu te vergroten met de filosfie ‘SeventyFour, Brighten up your life’. Deze filosofie staat voor het feit dat iedereen zich zeker 70% van zijn tijd tussen 4 muren bevindt. Juist daarom is het zo belangrijk om die tijd zo gezond en comfortabel mogelijk door te brengen. De J.E. StorkAir Prijs draagt bij aan het vinden van oplossingen voor een comfortabel en gezond binnenmilieu. De prijs, ter waarde van € 2.500, kan door de studenten worden besteed aan een vervolgstudie, masterclass, studiereis of cursus.

Reageer op dit artikel