nieuws

Whitney slaat mogelijk nieuwe weg in

Geen categorie

Het Whitney Museum in New York City, een van de belangrijkste kunstmusea in de wereld, overweegt op dit moment haar nieuwe uitbreiding elders in de stad te gaan realiseren

Het Museum dat is gehuisvest aan Madison Avenue in een gebouw van Marcel Breuer uit 1966, is al twintig jaar bezig met het realiseren van een uitbreiding. Eerdere plannen, onder andere van Michael Graves (1985) en Rem Koolhaas (2003), gingen om uiteenlopende redenen niet door. Voor het laatste plan, een toren van de hand van de Italiaanse architect Renzo Piano, werd onlangs na een moeizaam onderhandelingsproces met de stad een bouwvergunning verkregen. Volgens de Amerikaanse krant The New York Times is het museum echter tot het inzicht gekomen dat de investering die Piano’s plan inmiddels vergt, onvoldoende extra ruimte oplevert. Het Museum zelf weigert ieder commentaar.

Reageer op dit artikel