nieuws

Twee voorlopige ontwerpen

Geen categorie

Architecten geselecteerd voor ontwerp stadkantoor en stationshal Delft
Het college van burgemeester en wethouders van Delft heeft op 26 oktober bekendgemaakt welke twee architectenbureaus een voorlopig ontwerp mogen maken voor het nieuwe stadskantoor en de stationshal. De keuze is gevallen op Rudy Uytenhaak Architectenbureau en bureau Soeters Van Eldonk Ponec.

Twee voorlopige ontwerpen

Een selectiecommissie had reeds in een eerder stadium de architectenbureaus voorgedragen. Dirk Jan Postel / Kraaijvanger • Urbis en Mecanoo Architecten vielen af. De laatste was aanvankelijk nog wel in de selectie opgenomen, maar doorrekening van het ontwerp door financiële deskundigen wees uit dat het gebouw duurder zou uitvallen dan het budget dat beschikbaar was. In de voorwaarden was nadrukkelijk opgenomen dat dit een reden was voor uitsluiting. 

Een frappant detail is dat het ontwerp van Rudy Uytenhaak, dat bij de commissie als beste uit de bus kwam met een rapportcijfer van 7.7, door de inwoners van Delft als slechtste werd beoordeeld met een 5.2. Een onvoldoende dus.

Het stadskantoor gaat ruimte bieden aan de publieksbalies en werkplekken voor ongeveer 1000 medewerkers van de gemeente. Het wordt gecombineerd met de stationshal van de NS. De nieuwbouw komt aan de noordkant van het stationsplein. Het gebouw komt voor een groot deel boven de toekomstige spoortunnel te liggen. De bouw begint in 2009 en zal naar verwachting in 2014 klaar zijn.

Reageer op dit artikel