nieuws

Techniek – Doorbraak in scheidingswanden

Geen categorie

BPB introduceert een kamer scheidende wand

Techniek – Doorbraak in scheidingswanden

Nederlanders hebben in toenemende mate wensen als het om het comfort van hun woning gaat. Geluidsisolatie wordt belangrijk gevonden, maar ook de mogelijkheid om eenvoudig iets te kunnen ophangen met de zekerheid dat er geen scheurvorming optreedt bij de wand- en plafondaansluiting. De DuraGyp, een kamerscheidende wand komt aan die wensen tegemoet.

De combinatie van de gewapende DuraGyp gipskartonplaten en de extra stevige Metal Stud Plus profielen levert een buitengewoon sterke en stevige wand op. De wand biedt een hoge geluidsisolatie. Hij scoort 9 dB beter dan de ‘traditionele’ massieve wanden. Hij heeft een flinke draagkracht: met één schroef kunnen voorwerpen tot 20 kg worden opgehangen: bij gebruik van plaatpluggen is dit zelfs 40 kg per plug. Door de flexibele bovenaansluiting wordt de werking van de bovenliggende constructie opgevangen, waardoor geen scheurvorming optreedt. Tot slot biedt de wand de gewenste flexibiliteit. Door het relatief lage gewicht van de wand is tot in een laat stadium van de bouw te bepalen waar de wanden komen te staan.

Reageer op dit artikel