nieuws

Studententeam uit Wenen wint de Schindler architectuurprijs

Geen categorie

Delftenaren worden tweede met project “Counter Point”
Onder de titel ‘Access for all’ heeft de Zwitserse liftenbouwer Schindler voor de tweede keer een internationale architectuurprijsvraag voor studenten gelanceerd. Het doel van de opgave is het ontwerpen van een gebouw of publiek ruimte die voor iedereen, gehandicapt of niet, toegankelijk is. Deze keer moest voor Parijs moest een hindernisvrije ‘Museummijl’ worden ontworpen. De locatie voor het ontwerp is het Palais de Tokyo in Parijs. De deelnemers kregen als opdracht om het paleis met de omliggende musea en de oevers van de Seine te verbinden. Bijzondere moeilijkheid is het hoogteverschil van 30 meter tussen het hoogste en het laagste punt van de locatie.

Studententeam uit Wenen wint de Schindler architectuurprijs

Meer dan 500 studenten uit 22 landen namen deel aan de wedstrijd. De internationale jury, onder voorzitterschap van professor Thomas Sieferts, riep het ‘Green Sights’ project van Marta Neic, Marco Di Nallo en Manfred Sponseiler van de Technische universiteit Wenen uit tot winnaar. Het project ‘Counter Point van de Delftse studenten Adam Beard en Marie Henrike Haasse werd beloond met de tweede prijs. 

www.schindler.com

Reageer op dit artikel