nieuws

Sexy beton

Geen categorie

Beton moet een sexy imago krijgen.

Sexy beton

Dit is de belangrijkste conclusie van een workshop die voorafgaand aan de Nacht van Beton in het Nederlandse Architectuurinstituut met professionals uit praktijk en onderwijs is gehouden. Tijdens de workshop die werd geleid door Caroline Kruit van het architectuurvakblad dax,  werden ideeën ontwikkeld over de integratie en synthese van architectuur en constructie. De Nacht van de Architectuur vond plaats ter gelegenheid van de oprichting van het Cement&BetonCentrum, de nieuwe organisatie van de cementbedrijven op de Nederlandse bouwmarkt. Dit centrum bundelt de activiteiten die voorheen werden uitgevoerd door de Vereniging Nederlandse Cementindustrie VNC, Cement en Beton Stichting, ENCI Media en ENCI Marketing. De Nacht van het Beton werd verder opgeluisterd door een presentatie van het Phaeno Science Center Wolfsburg  door Christos Passas (Zaha Hadid architects) en Hanif Kara (Adams Kara Taylor engineers), een impressie van een internationale Master Class over Concrete Design in het Bauhaus van Dessau en een verrassende betonperformance van Jules Deelder.

Info: Cement&BetonCentrum, Sint Teunislaan 1, Postbus 3532, 5203 DM ’s-Hertogenbosch, tel. 073 640 12 31, fax 073 640 12 84, info@cementenbeton.nlwww.cementenbeton.nl (vanaf 16 november 2006)

Reageer op dit artikel