nieuws

Roem, eer, bloemen en een fraaie beker

Geen categorie

Uitslag beste architectenwebsite bekend

Bureau VenhoevenCS heeft de Freddy gewonnen, de prijs voor de beste architectenwebsite. Enkele weken lang waren bezoekers van ArchiNed in de ban van de Freddy. Naast de formele jurering kon online worden gestemd. De publieksprijs ging naar de website van bureau SLA, ontworpen door Henk Jan Bouwmeester en Barry Salomons.

De jury stelde zich op als een ‘toevallige’ bezoeker, die al klikkend, kijkend en lezend probeert te doorgronden hoe de website werkt, waar deze over gaat en wat de architect te bieden heeft. Uiteindelijk bleek de jury het meest gecharmeerd van websites die een heldere, overzichtelijke en intuïtieve interface koppelen aan relevante informatie.

Geen enkele website stak volgens de jury met kop en schouders boven de anderen uit. Uiteindelijk bleven drie sites over die voor een prijs in aanmerking kwamen. 

Klassiek en elegant is de omschrijving van de website van Strootman Landschapsarchitecten, een ontwerp van Nick Koning en Wijbrand Stet. Deze site wordt gewaardeerd om de rust die het uitstraalt, de goede navigatie, het mooie, grote beeld en de korte teksten. 

De tweede prijs gaat naar de ‘echte architectenwebsite’ van Bar Architecten. “Architectuur is iets waar je doorheen loopt en dat gegeven wordt hier op een eigen manier uitgewerkt. Hier blijf je voor de lol doorklikken.“ De site is een ontwerp van Ben Laloua in samenwerking met Maurits de Bruijn. 

De eerste prijs gaat naar de hippe en wilde website van bureau VenhoevenCS, die is ontworpen door Simon Davies en Lauran Schijvens (studio LSD). Geen enkele website bevatte zoveel visuele clichés, was zo retro en zo ‘old school-internet’. Tegelijkertijd prijst de jury de site vanwege de gelaagdheid, de projectsorteerfunctie en de actualiteit. Daarnaast is het de meest ‘website-achtige website’, het is informatief en tegelijkertijd informeel.

Reageer op dit artikel