nieuws

Project – Nieuwe woninggevel langs snelweg

Geen categorie

Langs de snelweg A58 komt een 740 meter lange wand waarin 94 appartementen, 13 herenhuizen, 47 terraswoningen en 18 penthouses worden gerealiseerd.

Project – Nieuwe woninggevel langs snelweg

Deze gevel vormt de rug van het project ‘Kijk. Boschkens’in Goirle, dat verder nog 15 bos- en patiowoningen omvat en is ontworpen door Jo Crepain van Crepain-Binst Architecture. Alle woningen hebben doorkijkjes naar de snelweg en uitzicht op het nabij gelegen bos. 

De 14 meter hoge wand heeft een geluidwerende functie. De bijzondere vormgeving met diverse kleuren led-verlichting in vensters, de toepassing van zogenaamde boombakken en de nieuw aan te leggen groene zone tussen snelweg en wand versterken het bosgevoel. Buro Lubbers is verantwoordelijk voor de landschapsarchitectuur. Het verwarmen van het water en van de woningen geschiedt door middel van een aardwarmtesysteem, waardoor het milieu minder wordt belast.

Het door Rabo Vastgoed ontwikkelde project wordt gebouwd door Heijmans Bouw en zal naar verwachting in het voorjaar van 2007 starten. De verkoop van de woningen is inmiddels gestart.

www.kijkboschkens.nl

www.rabovastgoed.nl

 

Reageer op dit artikel