nieuws

Project – Bouw op terrein Mariastichting in Haarlem gestart

Geen categorie

De bouw van 378 woningen op het terrein van de voormalige Mariastichting in Haarlem is gestart. Aan de Spaarne-oever ontwikkelt Bouwfonds MAB Ontwikkeling een aantal appartementengebouwen, waarvan de 60 meter hoge woontoren met 95 appartementen is ontworpen door architect Thijs Asselbergs. Asselbergs is tevens coördinerend architect voor het gehele project.

Project – Bouw op terrein Mariastichting in Haarlem gestart

Het project Mariastichting omvat ook 10.000 vierkante meter kantoorruimte, waarvan 1500 vierkante meter in oude monumentale panden aan de Kleine Houtweg en de Kemperlaan worden gerealiseerd. In het oude uit de negentiende eeuw stammende deel van het voormalige ziekenhuis komen, na een renovatie door Wilgenhaege Vastgoed ongeveer veertig appartementen. 

De bouw van de ondergrondse parkeergarage met 600 plaatsen op een locatie tussen het Spaarne en de Haarlemmerhout is inmiddels gestart. Verder wordt voor de wijk een collectieve verwarming aangelegd. Door gebruik te maken van koude- en warmteopslag in diep gelegen grondlagen kan er met minimale CO2-uitstoot ’s winters worden verwarmd en zomers worden gekoeld.

De oplevering van de appartementengebouwen, waarvan de uitvoering in handen is van Van Wijnen Noord uit Gorredijk, staat gepland voor eind 2008. 

www.bouwfonds.nl

www.mariastichting.nl

Reageer op dit artikel