nieuws

Product interieur – Slipvast hout

Geen categorie

Onder de naam Timbersafe heeft het Britse Altro een nieuwe serie veiligheidsvloerbedekkingen geïntroduceerd. Deze worden gekenmerkt door een combinatie van een hoge en duurzame slipvastheid met het uiterlijk van een houten vloer.

Product interieur – Slipvast hout

De vloeren zijn verkrijgbaar in zes soorten afwerkingen: grenen-, kersen-, kastanje-, beuken-, walnoten- en eikenhout. De veiligheidsvloeren zijn uitgevoerd met een transparante bovenlaag, waarin regelmatig verdeelde gekleurde korrels aluminiumoxide zijn opgenomen en een gekleurde onderlaag van vinyl. Het vinyl is aan de onderkant voorzien van een niet-geweven polyester-cellulose vlies met glasvezelversterking, die wordt verlijmd op de betonnen of andersoortige steenachtige vlakke ondergrond.

Wanneer op de vloer wordt gelopen of gereden, wordt het oppervlak door de druk van een voet of wiel iets ingedrukt. Hierdoor komt de aluminiumoxide naar boven en is de vloer stroef en slipvast. Wanneer de voet of het wiel verdwijnt, veert het pvc terug.

Timbersafe is evenals de overige Altro vloeren bijzonder slijtvast en bestand tegen schuren en krassen en tegen mechanische belastingen.

De vloeren kunnen gemakkelijk worden gereinigd en onderhouden; ze bevatten een in het materiaal opgenomen middel dat de groei van bacteriën tegengaat en gedurende de gehele levensduur actief blijft.

Timbersafe is twee millimeter dik en leverbaar in rollen met een breedte van 1,56 meter en een lengte van 20 meter. Ze zijn bijzonder geschikt voor scholen, ziekenhuizen en instellingen. Altro veiligheidsvloeren worden in Nederland op de markt gebracht door Roommade en in België door IFS.

www.roommade.nl

Reageer op dit artikel