nieuws

Prijsvraag – Universiteit Dublin schrijft prestigieuze prijsvraag uit

Geen categorie

Nieuwe campus moet universiteit internationaal aanzien geven

University College Dublin, De grootste universiteit van Ierland, heeft een prestigieuze prijsvraag uitgeschreven door de ontwikkeling van een deel van haar campus. Het plan is de invulling van een 15 jaar oud masterplan voor het gebied. Dit “Gateway”project combineert culturele, academische en zakelijke functies, alsmede belangrijke sport en ontspanningsfaciliteiten.

De universiteit nodigt grote internationale architectenbureaus uit om deel te nemen aan de prijsvraag. Om in aanmerking te komen voor deelname moeten de architecten wel kunnen aantonen ervaring te hebben met het ontwerpen van complexen die 20.000 vierkante meter of groter zijn en hebben gewerkt aan projecten die meer dan 50.000.000 euro kostten. 

Inzendingen moeten uiterlijk woensdag 6 december binnen zijn. Uit de inzendingen zal een shortlist van 5 ontwerpen worden gedestilleerd. De betreffende architecten ontvangen een prijs van 200.000 euro. De winnaar van de competitie zal in april 2007 bekend worden gemaakt. Deze zal een additionele prijs van nog eens 300.000 euro in ontvangst nemen.

http://www.ucd.ie/news/oct06/103006_arch_comp.htm

Reageer op dit artikel