nieuws

Personalia – Eredoctoraat voor Rem Koolhaas

Geen categorie

Nieuw onderzoeksinstituut aan de Katholieke Universiteit Leuven
De K.U.Leuven kent ieder jaar het eredoctoraat toe aan personen met bijzondere verdiensten op wetenschappelijk, maatschappelijk of cultureel vlak. Naar aanleiding van de oprichting van het Instituut voor Onderzoek in de Kunsten van de Associatie K.U.Leuven is voor 2007 gekozen voor het thema ‘Kunst en Samenleving’.

Personalia – Eredoctoraat voor Rem Koolhaas

Rem Koolhaas zal in het kader van het thema ook een eredoctoraat ontvangen. Volgens de universiteit heeft Koolhaas “bijzonder veel aandacht voor de plaats van de architectuur in de samenleving en beschouwt hij stadsontwikkeling als een afspiegeling van de ontwikkelingen in de maatschappij.” 

Op haar patroonsfeest, 2 februari 2007 zal de universiteit het doctoraat honoris causaook  toekennen aan de Italiaanse regisseur-acteur Roberto Benigni, de Israëlische schrijver en vredesactivist David Grossman en de Belgische violist-dirigent Sigiswald Kuijken.

Reageer op dit artikel