nieuws

Oplevering – Interieur Radisson SAS hotel in Frankfurt

Geen categorie

Met haar halfronde gevel vormt het Radisson SAS-hotel een interessante bijdrage aan de skyline van Frankfurt. Maar ook het interieur fascineert. De ontwerpers John Seifert (Groot-Brittannië), Matteo Thun (Italië) en Adam Tihany (Verenigde Staten) realiseerden een op maat gemaakt interieur, waarin ze veel gebruik maakten van Corian en SentryGlas Expressions van DuPont, decoratief gelamineerd glas.

Oplevering – Interieur Radisson SAS hotel in Frankfurt

De indrukwekkende ‘oversized’ tafels en balies in het restaurant en de brasserie ogen glad en glamoureus door de onzichtbare naden. De vanillekleurige bladen contrasteren fraai met de bijna zwarte kleur van het eveneens gebruikte Macassar Ebony-hout. 

De ontwerpers pasten veel Corian toe in de restaurant en de keuken vanwege hygiënische eigenschappen van het non-poreuze materiaal. Bovendien kunnen de gladde oppervlakken gemakkelijk worden gereinigd en is het dermate duurzaam dat intensief gebruik amper schade veroorzaakt. 

In lijn met de gevel zijn de meeste interieurelementen in het hotel rond en zijn de hoeken van de strakke meubels afgerond. Ook de buffetten van het restaurant zijn halfrond, met ingeslepen ronde gootstenen, evenals de eettafels in het restaurant. Hierin is bovendien een lichtbron geïntegreerd, die de transparante kern van het tafelblad laat zien en aan het oppervlakte oogt als een subtiele gloed.

Het belangrijkste trappenhuis van het hotel is voorzien van glas dat voorzien is van een decoratief patroon. Voor het hotel gebruikten de ontwerpers een fris streepjespatroon, waarin warme kleuren en transparante delen elkaar afwisselen. 

www.corian.com

Reageer op dit artikel